Palletways investeert 10 miljoen euro

 • Palletways investeert 10 miljoen euro

  Palletways investeert 10 miljoen euro

  Palletways investeerde miljoenen in deze nieuwe faciliteit als onderdeel van een belangrijk hub ontwikkelingsprogramma om de afhaal- en afleverservice te verbeteren van klanten in Europa. De investering volgt op het groeiend volume dat momenteel gedistribueerd wordt door de 56 Duitse leden in het Palletways netwerk.

  Productiviteit stijgt met 10 procent

  De nieuwe huisvesting van 50.000 vierkante meter omvat een overslagloods van 7.300 vierkante meter, parkeerplaats en infrastructuur waarmee de aflevercapaciteit in de regio wordt verdrievoudigd. Ook verwacht de palletdistributeur dat de productiviteit door Europa met 10 procent wordt verhoogd. Voor de toekomst heeft Palletways een bijna even grote ruimte gereserveerd voor uitbreiding.

  Palletways: 2016 recordjaar

  De nieuwe hub in centraal Duitsland omvat vernieuwde verbeterde internationale service en is het belangrijkste Palletways distributiecentrum voor leveringen in Europa, ondersteund door de nieuwste technieken, zoals een barcode systeem en loods uitrusting. Luis Zubialde, Chief Operating Officer van De Palletways Group: “Het afgelopen jaar was een record jaar voor ons. Dit jaar zal onze focus liggen op het verbeteren van de infrastructuur, de betrekkingen en de kwaliteitsservice in de 20 Europese landen waar we operationeel zijn.

  Investeringen in diverse hubs

  In het Palletways’ pan-Europese netwerk worden op dit moment iedere dag meer dan 40.000 pallets door Europa vervoerd. De logistiek dienstverlener verwacht dit jaar een groei van 10 procent. Het bedrijf heeft recent geïnvesteerd in nieuwe hubs in Montpellier en Lyon (Frankrijk) en Fradley (UK) en bestaande hubs uitgebreid in Zaragoza (Spanje) en Milaan (Italië). In Nederland heeft Palletways een HUB in Nijmegen.

  Sinds 1 augustus 2016 fungeert onze Hub in Nijmegen naast centrale en internationale Hub voor de BeNeLux ook gaan als regionale Hub voor het westen van Duitsland.
  Dat betekend dat er dagelijks, vanuit onze Hub in Nijmegen, 10 vrachtwagens rijden naar de members in een gebied tot ruim 200 kilometer over de
  grens met Duitsland.

  De betrokken Duitse leden rijden dagelijks zowel naar Homberg als naar Nijmegen met een linehaul truck. Hierdoor kunnen we nu vanuit Nijmegen een doorlooptijd van 24 uur aanbieden voor dit gebied.